×

Wat wil je vinden?

Gegidste rondleiding kasteel de Viron

Het kasteel

Het kasteel de Viron is een beschermd monument dat werd gebouwd in 1862 voor familie de Viron. In 1923 kocht de gemeente het kasteel en werd het in gebruik genomen als gemeentehuis. Vandaag heeft het kasteel voornamelijk een ceremoniële functie. 

Groepsbezoek

  • Groepen kunnen kasteel de Viron op aanvraag bezoeken. Een volledige rondleiding duurt ongeveer een uur. Een bezoek is enkel mogelijk onder leiding van een streekgids. Per groep zijn er maximaal 20 personen toegelaten.
  • Samen met een gids ontdek je de geschiedenis van het kasteel en de rijke architectuur van Jan-Pieter Cluysenaar. Tijdens de rondleiding stap je eerst rondom het gebouw en ontdek je de omgeving, nadien bezoek je binnen de oude raadzaal, de trouw- en schepenzaal. Op de tweede verdieping kan je in de nieuwe raadzaal plaatsnemen achter de stemknoppen van de gemeenteraad.
  • Hou er rekening mee dat het kasteel niet bezocht kan worden tijdens colleges, gemeenteraden, jubilea, huwelijksceremonies enz. Vraag dus tijdig je bezoek aan.

Reserveren

Zin in een bezoek? Vul het reservatieformulier in en we helpen je graag verder! Tarieven en praktische informatie kan je hieronder terugvinden in de bezoekersregeling.

Kasteel de Viron

beschermd bij MB 06.02.1990