×

Wat wil je vinden?

Wandelen tussen lentebloemen

Puur genieten

In april en mei trekken heel wat bossen hun mooiste lentejurk aan. Het Hallerbos maakt zich naar jaarlijkse gewoonte op voor een massale toestroom aan wandelaars, maar ook in Dilbeek kan je van deze natuurpracht genieten.

  • Zo is de Wolfsputten beschermd als Europees topnatuur met prachtige voorjaarsflora als daslook, wilde narcissen, dotterbloemen en boshyacinten.
  • In het Rondebos en het IJsbos, gelegen naast de spoorweg op de grens tussen Itterbeek en Schepdaal, kan je genieten van boshyacinten.
  • Aan de watermolen en de nieuwe gemeenschapslokalen in Pede en aan kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle kan je dan weer de bloesems van de verschillende fruitbomen bewonderen.
  • Elk voorjaar kan je tijdens de Floralia meer dan 1 miljoen voorjaarsbloemen in volle bloei bewonderen op het feeërieke kasteeldomein van Groot-Bijgaarden.

Tip!

Met onze bewegwijzerde wandelingen kom je langs heel wat van deze plekken en kan je genieten van de bloemenpracht! Ook op andere (verborgen) natuurplekjes in de gemeente kan je lentebloeiers en bloesems spotten.