×

Wat wil je vinden?

Floralia

Een schitterende bloemenpracht rond het kasteel van Groot-Bijgaarden

Elk voorjaar, van begin april tot begin mei, kan je meer dan 1 miljoen voorjaarsbloemen in volle bloei bewonderen op het feeërieke kasteeldomein van Groot-Bijgaarden. Ruim 500 soorten bloemen worden er geplant, waaronder 400 soorten tulpen.

Maarten Bakker is de grote bezieler van Floralia. Al vele jaren is hij verantwoordelijk voor het ontwerp en aanleg. Samen met belangrijke producenten en exporteurs van bloembollen en planten uit Nederland en België zorgt hij voor een schitterende bloemenpracht. In het 14 ha grote park worden meer er 1 miljoen bloembollen handmatig geplant.

Je bereikt de bloemenexpo via een indrukwekkende brug over de slotgracht rond het kasteel van Groot-Bijgaarden. Via het poortgebouw, waarvan het centrale gedeelte uit de 14de eeuw stamt, wandel je het feeërieke terrein binnen en strekken de kleurrijke grasperken voor je uit. Tijdens het bloemenevent zijn de tuinen, de serre, de toren en de kapel van het kasteel toegankelijk. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw en is opgetrokken in Vlaamse renaissancestijl. Vandaag de dag doet het dienst als exclusieve locatie voor trouwfeesten en bedrijfsevenementen. Elk voorjaar is het kasteeldomein het decor van bloemenexpo Floralia Brussels.

Wil je thuis ook genieten van voorjaarsbloeiers, dan kan je tijdens het bloemenfestival terecht bij de kraampjes van leveranciers met allerlei soorten bloembollen.

Kasteel van Groot-Bijgaarden