×

Wat wil je vinden?

Groene Gordelroute

Rondom onze hoofdstad
3 foto's

De Groene Gordelroute is één van de negen icoonfietsroutes die je langs de mooiste stukjes van Vlaanderen leiden. De route leidt je heuvel op, heuvel af door het land van Bruegel, hop, druiven en witloof. Fietsen in de groene gordel rondom de hoofdstad van België met onderweg imposante kastelen, golvende akkers en indrukwekkende panorama’s via een opeenvolging van heuvelruggen, vruchtbare valleien en beekjes die door de vergezichten heen slingeren. Typisch zijn ook de artisanale brouwerijen en gezellige biercafés onderweg.

Bewegwijzering Groene Gordel

De fietsroute loopt onder andere langs het Kasteel de Viron in het centrum van Dilbeek, de Sint-Annakerk van Sint-Anna-Pede, de Sint-Martinusbasiliek van Halle, Domein Coloma, de Plantentuin Meise, het Park van Tervuren en het Zoniënwoud.

 

De Groene Gordelroute is verdeeld in 2 dagtrajecten of voor wie wat meer tijd wil voor de vele bezienswaardigheden onderweg, in 3 dagtrajecten. Uiteraard kan je ook zelf je tocht plannen en de afstanden bepalen. 

In Dilbeek liggen verschillende logies vlakbij de routeGosset Hotel in Groot-Bijgaarden, B&B De Onsemhoeve in Sint-Martens-Bodegem en B&B Dujardin in Itterbeek.