×

Wat wil je vinden?

Wolfsputtenwandeling

Laat je onderdompelen in 90 ha natuurpracht
7 foto's

Deze wandeling loopt bijna volledig door de Wolfsputten, een pareltje van een natuurgebied van 90 hectare groot en één van de belangrijkste in Vlaanderen. Geniet tijdens je tocht van de uitzonderlijke fauna en flora van dit natuurreservaat.

  • De Wolfsputten heeft een rijke geschiedenis als zandsteengroeve: In de 15de eeuw werd 'de steen van Dyelbeke' er geproduceerd: een kalkzandsteen die erg gegeerd was bij gotische bouwmeesters.
  • Je wandelt door graslanden en bossen. In de lente kan je genieten van prachtige bloementapijten en geuren er boshyacinten en daslook in het eiken- en haagbeukbos.
  • Houd zeker even halt op het hangend uitkijkplatform voor een prachtig zicht op de Wolfsputten. WAUW moment verzekerd!
  • Onderweg loop je over vlonderpaden met hoogteverschillen en soms smalle paden. Heel leuk met kinderen! Aan de ingang van de Wolfsputten is ook een speelzone waar kinderen vrij in het bos kunnen spelen.
  • Tijdens je tocht kan je in de verte het Atomium en de Basiliek van Koekelberg zien blinken.
  • Wandel je met je hond? Dan kan deze vrij rondlopen in de hondenlosloopweides onderweg.
"

Deze Wolfsputtenwandeling heeft me van de eerste seconde gegrepen en bleef me de volle 8.6 km boeien. Zoveel variatie op deze route is echt de max. Je wandelt de hele tijd door de natuur en komt nauwelijks op verharde stukken.

"
Gundiscover, reisblogger

Cultuurcentrum Westrand