×

Wat wil je vinden?

Wandelen met de erfgoedapp

Informatie compact op zak

Wandelen met de Erfgoedapp is een aanrader voor elke wandelaar die graag informatie vergaart over wat je onderweg tegenkomt. Dankzij de app kan je op een interactieve manier het erfgoed in je buurt verkennen. Sterke verhalen, historische foto’s en boeiende films wisselen elkaar af en geven een extra dimensie aan je wandeling. 

Hoe ga je te werk?

Download de Erfgoedapp en ga via de kompasknop op zoek naar je wandeling. Start de wandeling en ga op pad. Je gps wijst je de weg. 

Digitale erfgoedwandelingen in Dilbeek

Hopasten in Dilbeek. Tussen hel en hemel

Met deze wandeling kan je de hopasten in Dilbeek op eigen houtje ontdekken. De wandeling start aan Huisje Mostinckx en voert je langs alle hopasten en -velden in Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle. Via gps-punten krijg je onderweg informatie over de binnenkant, de werking en de bouwvariëteiten van de hopasten.

Een schat aan monumenten: Sint-Martens-Bodegem

Wist je dat het Castelhof ooit dienst deed als varkenskwekerij? Maak kennis met 5 kleine en grote monumenten van Sint-Martens-Bodegem en geniet ondertussen van de natuur om je heen.

Een schat aan monumenten: Groot-Bijgaarden

Wist je dat de kerk van Groot-Bijgaarden gebombardeerd werd tijdens de oorlog? Leer 7 kleine en grote monumenten in het centrum van Groot-Bijgaarden kennen zoals nooit tevoren.

Dilbeek van oorlog naar vrede

In 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. Monumenten, graven en herdenkingen hielden de herinnering aan de wonden van de oorlog levend. Tijdens deze tocht ontdek je hoe Dilbeek de oorlog en zijn slachtoffers herdacht. 

Tip: gemakkelijker te verbinden via fietslus dan wandellus

Dilbeekse legenden en volksverhalen

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2021 brachten we enkele Dilbeekse legenden en volksverhalen tot leven. Herontdek ze via luisterfragmenten. Gruwel van Alena’s dood of krijg de stuipen op het lijf door Kleudden!

De dorpskern van Sint-Martens-Bodegem

Naar aanleiding van Open Monumentendag 2021 brachten we de dorpskern van Sint-Martens-Bodegem in kaart via woord en beeld. Ontdek meer over Huisje Mostinckx, tal van andere monumenten en hun bewoners.