×

Wat wil je vinden?

Vijverfestival

Een feest voor jong en oud

Vijverfestival Dilbeek is een gratis festival begin juli met optredens op drie podia, workshops en activiteiten voor kinderen en tieners, lekker eten, cocktails, frisdrank en pintjes, en heel wat randanimatie.

Vanwaar de naam Vijverfestival? Al jaren staat er een podium in de vijver van het park van Dilbeek. Deze unieke setting met de heuvel voor het kasteel als festivalweide zorgt ervoor dat ook achteraan iedereen het podium kan zien. 

Op zaterdagnamiddag is het kinder- en tienerdorp de plek bij uitstek waar kleuters, kinderen en tieners kunnen proeven van heel wat creatieve workshops. Bovendien zijn er speeltuigen bij de vleet, waarop kids zich helemaal kunnen uitleven. Verder zorgt de interactieve randanimatie voor de nodige sfeer en gezelligheid. Voor de allerkleinsten is er zelfs een babybar. Als mama kan je er in alle discretie, rust en comfort je baby voeden of eventueel groentepapjes warmen. 

Een groot frietkraam en foodtrucks kunnen niet ontbreken op een festvial De wereldmarkt maakt het op zaterdag nog exotischer met lekkers uit alle windstreken. Je kan er heerlijk smullen van loempia’s, bami, pasta, samosa en heel wat anders.  Een waar paradijs voor foodies!

Het Vijverfestival is een toegankelijk festival, op alle mogelijke vlakken. Niet alleen is iedereen welkom, maar er is ook aandacht voor bezoekers die minder goed te been zijn. Er is aangepast sanitair voorzien op het terrein en aan beide podia staat een rolstoelplatform van waarop je een goed zicht hebt op het podium en de toeschouwers.