×

Wat wil je vinden?

Plukveld

De Kleur van Hier en Nu

Op een biologische landbouwgrond in Sint-Martens-Bodegem ligt het bloemenveld De Kleur van Hier en Nu. Je treft er een waar bloementapijt, gekweekt met een zo klein mogelijke voetafdruk.

Zelf je boeket plukken

Ervaar het genot om zelf je boeket bloemen te plukken. Het veld is een ware sensatie aan kleuren en geuren in de stilte van het platteland, waar alleen de bijtjes zoemen en de vogels fluiten – soms hoor je zelfs de koekoek roepen.

Het veld is tijdens het plukseizoen en bij normale weersomstandigheden open op vrijdagnamiddag van 16u00 tot 18u30, op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u30 of op bepaalde vooraf aangekondigde pop-up momenten. Het plukseizoen varieert en hangt sterk af van de weersomstandigheden. Doorgaans start het in april en loopt het tot in oktober. 

Groepsbezoeken

Bedrijven, verenigingen en privé groepen kunnen een rondleiding krijgen op het veld van 1,5 uur tot 2 uur. Hierbij leer je hoe je in je eigen tuin het best kunt anticiperen op de klimaatverandering. Met het biologisch veld van De Kleur van Hier en Nu als voorbeeld leer je hoe je duurzaam kan tuinieren met tips over de keuze van planten, bewateren zonder teveel inspanning, de bodem correct verzorgen en meer biodiversiteit in de tuin krijgen.

Deze rondleiding is voor min 12 - max 20 personen en kost 70 euro per groep.

Workshops

Heb je een team vol groene vingers? Dan is een workshop 'je eigen veldboeket maken' of 'je eigen droogkrans' maken misschien wel een ideale en bijzondere teambuildingsactiviteit?

De Kleur van Hier en Nu