×

Wat wil je vinden?

Gegidste rondleiding Huisje Mostinckx

Groepsbezoek

Huisje Mostinckx is een lemen hoevetje dat de bezoeker kennis laat maken met de leefwereld van de kleine boeren in de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. De bezoeker wordt door een gids rondgeleid in het lemen huisje en daarna in de hoppeschuur. Er is de mogelijkheid om voor of na de rondleiding iets te drinken in de hoppeschuur. Er kunnen maximaal 20 bezoekers tegelijk in het huisje

Het lemen huisje van weleer

  • Huisje Mostinckx bestaat uit een lemen huisje en aanpalende “hoppeschuur”, die is ingericht als bezoekersruimte en een indruk geeft van de lokale hoppecultuur van weleer.
  • Een bezoek aan het huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem is een ware ontdekking en een boeiende belevenis. Ooit was deze woning een van de vele doodgewone lemen hoevetjes in het Pajottenland. Vandaag is het “bijzonder”, omwille van zijn authenticiteit, zijn schilderachtige ligging aan de voet van de rijzige Sint-Martinuskerk, maar vooral omdat het er nog staat. 
  • Het lemen huisje Mostinkcx is het oudste huis van het dorp en meteen ook een herinnering aan het leven van weleer én aan de hopcultuur. De hopschuur vertelt het verhaal van de staakvelden, de hoppluk, de hopasten en het bier. 

Reserveren

Zin in een bezoek? Vul het reservatieformulier in en wij helpen je graag verder! Tarieven en praktische informatie kan je hieronder terugvinden in de bezoekersregeling.

Huisje Mostinckx