×

Wat wil je vinden?

Full House - Ataneres Ensemble en Four Aces Guitar Quartet

zondag 12 februari 2023
  • Klassieke muziek
visit Dilbeek

Full House - Ataneres Ensemble en Four Aces Guitar Quartet

Met Full House kleuren het Ataneres Ensemble en Four Aces buiten de lijntjes van de klassieke muziek. De excentrieke bezetting van deze productie enerzijds, en de diverse - soms gewaagde - stukkenkeuze anderzijds, belooft het publiek een spannende ontdekkingsreis van nieuwe kleuren en dynamiek. Het uitzonderlijke technische niveau van onze solisten, ook wat betreft Zuiderse muziek en speeltechnieken, garandeert een avond vol vurige virtuositeit.

Deze avond vangt aan met Serenata van Marcel De Jonghe ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag, en vervolgens een transcriptie van het bekende concerto voor vier piano's van J.S. Bach. Daarna staan enkele pareltjes uit de filmmuziek op het menu. Ook bekende Latijns-Amerikaanse componisten als M. de Falla en A. Piazzolla passeren de revue. Tenslotte neemt Marcel De Jonghe, een persoonlijk loopje met het voorbeeld van die laatste. A Touch of Astor is een uniek werk dat speciaal voor deze productie werd gecreëerd.
 
Full House - de terminologie doet het al vermoeden - is en blijft steevast gericht op het brede publiek. Laat deze verrassend gekruide wereldkeuken u smaken!


Bron: UiTinVlaanderen.be