×

Wat wil je vinden?

Café De Linde

Authentiek en warm

Waar het witte hoekgebouw vroeger een stopplaats voor reizigers te paard was,  zijn het nu vooral wielertoeristen en wandelaars die tussen het groen van het fenomenale uitzicht op Brussel komen genieten.

In de Linde is de naam 'bruine kroeg' meer dan waard. Het vergeelde plafond met de afbladderende verf is een kunstwerk en ook de muren spreken. Op de antieke tegels staan een vijftiental houten tafeltjes waarvan er altijd een paar bezet zijn. Vermits iedereen iedereen kent, participeert iedereen aan elkaars conversaties, terwijl er al van vroeg in de morgen filterkoffies, witte wijntjes, kriek van Oud Beersel en schotels met kaas, cervela en preskop worden verzet. Ondertussen wordt er, zoals het in deze grensstreek betaamt, gezwanst in drie talen: Nederlands, Frans en Brussels.

Ligging

Café In de Linde ligt vlak bij de toegangspoort van het kerkhof van Koekelberg, wat eigenlijk grondgebied Sint-Agatha-Berchem is. Een paar meter verder begint Molenbeek, maar het café zelf ligt strikt genomen in Dilbeek. Tussen de plaatsnaamborden staat de oude, maar kleine lindeboom waarnaar de naam van het café verwijst.

Café De Linde